Un beso

Doar sa putem duce atatea cruci

Posted on: decembrie 3, 2009

Cu ajutorul lui Dumnezeu, prezentam iubitorilor de alegeri – desfasurate cu multa sinceritate si piosenie – marturisile celor doi pelerini: base versus geoana, spune Realitatea (acum crestina si ea).

Povestea pelerinului Base este una exemplara. La inceput, a dat mari sperante naivilor crestini si necrestini, unindu-i. Oamenii l-au iubit si urmat, chiar si inteleptii tarii s-au aplecat in fata lui. Dar el, i-a tradat. Iar pe urma a povestit cum a picat pe mainile mogulilor care au dat in el. Si a plans. Mult si eficient. Si si-a intors fata catre popor si a spus: din mila lui Dzeu sunt crestin, dupa fapte sunt pacatos: mai o ridzi, mai o blondina, mai un paharel. Am ascultat de acesti locotenenti. Si a promis ca vrem-nu vrem ne va crestina pe toti prin toate scolile. Eu si doar eu sunt calea si trebuie sa faceti cum vreau eu!

Pelerinul Geona, mai compasiv, s-a aplecat asupra sarmanilor. A invatat mai ales din faptele inaintasilor lui ca trebuie sa dai saracilor, dar si sa iei de la altii.  Si pe urma cand nu stia ce sa faca, s-a mai rugat si s-a luminat: Traieste dupa porunci! Si a urmat poruncile lui Vanghelie. Si a facut ocolul bisericilor si si-a gasit indrumatorul suprem: un preafericit. Si a jurat ca doar exemplul lui il va urma. Va construi biserici. Si va avea si presa ca invataturile lui sa ajunga la popor. Si asa s-a intalnit cu Vantu ce l-a linistit.

(Dar si Base il vizitase pe Vantu, cu ani in urma, si stia prea bine ca Vantu linistete si te ajuta, si in sinea lui tanjea dupa alinare)

Si dupa ce fiecare pelerin si-a spus povestea, a venit juramantul suprem. Realitatea a devenit Parlamentul suprem, a scos Biblia si s-au jurat cu totii. Dupa care a venit judecata de apoi: Vantu. Verdict, amanat pentru cateva zile. Vantu rules.

Si poporul, mai are un pic sa se gandesca care mare crestin va castiga imparatia. Ca s-au pocait cu totii acum. La fel cum s-au pocait acum patru ani. Si se vor mai pocai si peste patru ani. Acum, ei stiu ca imparatia lor se afla in mainile tale.

Si asa stau si se mai roaga, dupa ce, cu crucile inainte si cu multa-multa biserica au dus razboiul malefic de casete, arestari, teorii ale conspiratiei, invrajbeala.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

gayfest

Categorii

Asa sunt eu!

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 6 urmăritori

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: