Un beso

De ce sa se prostitueze in vest, cand avem si noi nevoie de ele?

Posted on: ianuarie 19, 2010

(ps de inceput: vroiam sa ma culc, dar m-am enervat :D)

EVZ da o statistica: romania numarul 1 la prostituate in vest. Si da un studiu realizat de o organizatie in 25 de tari. Si adauga si o pledoarie pentru legalizarea prostitutie. Cica, prostituatele pleaca afara (strica si imaginea tarii, nu?) din cauza legislatiei dure de la noi. Adica, hai sa o legalizam…. De ce sa satisfaca barbatii din vest, exista, frate, cerere si la noi?!

Nu pot sa inteleg, de ce nu punem problema altfel: 1. de ce femeile sunt nevoite sa practice prostitutia? si 2. ce putem face sa le scoatem din prostitutie, sa le dam un servici platit ok din care sa traiasca?

Daca ar avea oferte de munca, si acum ma gandesc la segmentul femei sarace, nu ar apela la prostitutie. Si de ce nu punem problema ca in tara asta, femeile sunt discriminate pe piata muncii. Daca mai sunt si intr-un sat…si tatal a „uitat” de copil… adio, joburi si cum isi creste copilul? Ca daca nu il creste ca lumea, ea e mama-degradata, si nu auzim de tata-degradat.

Pe urma, Agentia Impotriva Traficului de Persoane s-a desfiintat de un an. Agentia de Protectie a Familiei (se ocupa de violenta domestica) a fost comasata la copii. Agentia pentru Egalitate de Sanse e cu un „picior in groapa” – adica s-au redus drastic numarul de persoane care lucreaza acolo, ca atare si bugetele. (Oricum, toate cele 3 agentii erau cu bugete mici). Cine ar trebui sa conceapa in tara asta politicile pentru femei?

Cate discutii au fost de cum sa scoatem femeiele din prostitutie si cate pe tema: hai sa o legalizam, ca sa le taxam. Din capitolul: nu am creat politici (bugetate) pentru femei timp de 20 de ani, dar hai sa traim bine din exploatarea lor!

Iar daca vrem sa scada, de ce sa o legalizam, cand am putea sanctiona cererea, ca in Suedia, Norvegia, Islanda… Un film foarte misto pe aceasta tema: Not for sale.

Si de ce EVZ, daca tot a dat datele mari pe prostitutie, nu a dat si datele pe trafic? Totusi, nu prea putem discuta separat cele doua fenomene…

Reclame

2 răspunsuri to "De ce sa se prostitueze in vest, cand avem si noi nevoie de ele?"

„Romania in plata Domnului: dispar trei scoli pe zi, apare o biserica la doua zile „sursa http://ziarero.realitatea.net/articol.php?id=1263764663
Noi construim biserici dar nu ajutam pe cei de linga noi,poate aici este hiba

[…] si spune ca legislatie dura de la noi e de vina de la noi citand articolul din EVZ. Am scris aici niste critici la EVZ. Se aplica si la The […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

gayfest

Categorii

Asa sunt eu!

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 6 urmăritori

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: