Un beso

Codul deontologic al jurnalistilor? Exista?

Posted on: aprilie 7, 2010

Citesc aici ca aia de la Adevarul in mod repetat dau numele victimelor. Un anonim spune ca redactorilor li se cere sa dea numele victimelor.  „Adevarul” nu e singurul ziar care nu respecta codul deontologic. In dosarul de trafic de persoane instrumentat de DIICOT Cluj, mai multe ziare au dat numele victimelor, unele si poza. S-au sunat redactiile, cu greu au fost scoase si nu de peste tot, unii au fost incapatanati(ei, nu vom spune cine:P). Si incapatanarea porneste de la sefi (nu sefuleti). Unii prieteni mi-au spus ca jurnalistii nu respecta paragraful ala care e cu „protectia victimelor” nici in alte cazuri: minori, persoane dependente de droguri, seropozitivi, etc. Vanzare sa fie!

Idee e ca pe TV si radio e mai bine reglementat – e si CNA care se mai sesizeaza, mai e sesizat, mai aplica o amenda. (Da, ok, uneori nu le pasa nici lor ca vor fi amendati, daca li se merita ca „rating”, dar sunt mai „grijulii”). La ziar si pe online – e un cod. Ok, si ce ti se intampla daca nu il respecti? Nimic. Adica pe jurnalistul care tzipa si da in politicieni il doare fix undeva ca nu respecta un cod. Si atat timp cat va fi „cod” si nu lege si nu vor fi sanctionati, chiar nu ii intereseaza.

Iar a doua problema e cu „sursa” jurnalistului. Adica de ce persoane din institutii care ar trebui sa protejeze informatiile confidentiale le dau? Ca jurnalistul spune ca e pe surse… si sursa e confidentiala…

Reclame
Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

gayfest

Categorii

Asa sunt eu!

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 6 urmăritori

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: